על הקשר בין זמן מוח וטרשת נפוצה אפריל-מאי 2022

על הקשר בין זמן מוח וטרשת נפוצה אפריל-מאי 2022

את חודשי אפריל-מאי החלטנו להקדיש לנושא חשוב במיוחד: על הקשר בין זמן, מוח, וטרשת נפוצה. ככל שהטיפול ניתן מוקדם יותר, כך למטופל יהיה מוח בריא יותר, לזמן ארוך יותר. ירידה או שינוי בזיכרון ובקוגניציה עלולים להביא עמם ירידה משמעותית באיכות החיים של חולי טרשת נפוצה. על מנת לחקור לעומק את הנושא נארח מומחים רבים בקהילת הבית ונשוחח יחד על החשיבות של זמן=מוח. בין המומחים שישתתפו: נוירולוגים מובילים, חוקרי מוח, פסיכולוגים, מפתחי משחקי זיכרון, מומחים מתחום ריפוי בעיסוק, ועוד. נשוחח על חשיבות הזמן כפקטור מרכזי באבחון מוקדם או מאוחר של ירידה בקוגניציה, על החשיבות של אבחון מוקדם וטיפול בזמן, האם הטיפול התרופתי יכול להשפיע על יכולות החשיבה, התפיסה, ההבנה, הלמידה והזיכרון, האם ניתן למנוע הידרדרות (בכל גיל) בעזרת שיטות חדשניות, משחקים, ותרגילים של ריפוי בעיסוק.

יחד עם המומחים נעלה מודעות לתסמינים קוגניטיביים בקרב החולים בטרשת נפוצה, נדבר על שיטות, מחקרים, מבחנים שמטרתם לבחון את השינויים בקרב החולים בטרשת נפוצה באופן ספציפי, ונדאג להנגיש מידע מקצועי ורחב, על מנת להקל על התפקוד היומיומי באופן מוצלח יותר.

האורחים הבאים שלנו הם:

ביום ראשון 8/5 בשעה 16:00 נארח את קרן אבירם, המנהלת המדעית של חברת אפקטיבנייט, המציעה תוכנה חדשנית לשימוש בייתי, במטרה לסייע, לחזק את יכולת הזכרון והקוגניציה. ביחד נדבר על המחקרים העדכניים בתחום הנוירופסיכולוגיה , שמצאו כי היכולת ההתפתחותית, הגמישות והלמידה של המוח היא אין סופית.

ביום ראשון 15/5 בשעה 11:00 נארח את אסתי נעים-פלד, מרפאה בעיסוק, מתמחה בשיקום נוירולוגי, פיזיקלי וקוגניטיבי. קרן עבדה 11 שנה בתל השומר מתוכם 4 שנים במרכז לטרשת נפוצה. ביחד נדבר על מערך השיקום הקוגניטיבי הגדול ביותר בארץ שהקימה בשם RESTART.

ביום שלישי 17/5 בשעה 18:30 נארח את ד"ר אנדה עילם, נוירולוגית בכירה, סגנית מנהלת מחלקה נוירולוגית בבית חולים קפלן. ביחד נדבר על שינויים נוירולוגים שהמוח עובר כתוצאה ממחלת הטרשת הנפוצה ומהם הפתרונות הקיימים והעתידיים.

ביום חמישי 19/5 בשעה 18:00 נארח את מיכה קוטנר, מנהל תחום פיזיותרפיה ושיקום בחברת BEPEC , ביחד נדבר ונחשוף טכנולוגיות חדשניות ופתרונות המוצעים כיום בשוק לשיקום זכרון וקוגניציה, החל מרובוטיקה, מציאות רבודה ועד הידרותרפיה.

ביום שני 23/5 בשעה 10:00 נארח את פרופסור דניאלה קידר, בעלת המרכז לאינטיליגנציה רגשית. ביחד נחקור מהי אינטיליגנציה רגשית? איך היא קשורה ליכולת שלנו לצמוח ולהתפתח ולשפר את איכות החיים.

ביום חמישי 26/5 בשעה 19:00 נקיים פאנל שיארח מתמודדים עם טרשת נפוצה, חברי קהילת הבית. שיספרו איך הם מתמודדים עם ירידה בזכרון, מהם הפתרונות שאימצו, איך הם מטפלים בעצמם ומה הם למדו על עצמם בתהליך.

ביום ראשון 29/5 בשעה 14:30 נארח את ד"ר רועי אלוני, פסיכולוג שיקומי, מומחה, מרצה וחוקר. אחראי על מערך הפסיכולוגים במרכז לטרשת נפוצה בתל השומר. ביחד נשוחח על מחקרים חדשים בנושא זיכרון וקוגניציה, ואיך המימצאים יכולים להשפיע על איכות החיים של המתמודדים עם טרשת נפוצה.

מוזמנים להצטרף לקהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE-GIVERS

התארחו אצלנו בקהילת הבית בסוף אפריל תחילת מאי:

ביום רביעי 20/4 בשעה 20:30 ארחנו את ד"ר יואב פיורה, נוירולוג בכיר מהמרכז הרפואי איכילוב, יחד שוחחנו על הקשר בין זמן, מוח, וטרשת נפוצה. בהרצאה צפו למעלה מ-1100 חברי קהילה.
קישור להרצאה


ביום חמישי 28/4 בשעה 17:00 ארחנו את ד"ר הדר קולב, נויורולוגית בכירה במרכז הרפואי איכילוב,
יחד נשוחח על הקשר בין זמן, מוח, וטרשת נפוצה. בהרצאה צפו למעלה מ-800 חברי קהילה.

קישור להרצאה


ביום ראשון ה-1/5 בשעה 16:00 ארחנו את פרופסור יורם יובל, פסיכיאטר, חוקר מוח ופסיכואנליטיקאי, מרצה בפקולטה לרפואה – האוניברסיטה העברית בירושלים, חבר באגף רפואת המוח של הדסה עין כרם.
ביחד שוחחנו על פלאי הזיכרון האנושי, איך לשפר אותו, ואיך לא לאבד אותו, יצאנו למסע בעקבות הזיכרונות שלנו. מה זה בעצם זיכרון? האם הזיכרון הוא מחסן או בית חרושת? מדוע לא תמיד ניתן לסמוך עליו? ואיך אפשר לשמור עליו ולשפר אותו? פרופ’ יובל הרחיב על הנושא וענה על שאלות חברי קהילת הבית, בנושא, מוח זיכרון וקוגניציה. בהרצאה צפו למעלה מ-700 חברי קהילה.

קישור להרצאה

הפעילות בקהילת הבית בחסות החברות: מרק, BMS נוברטיס, ורוש. כשירות לציבור. ללא מעורבות בתכנים.

מוזמנים להצטרף ולצרף אלינו בני משפחה וחברים קרובים לקהילת הבית לחולי טרשת נפוצה – קהילה חזקה ומשפיעה!

מלאו את הפרטים והצטרפו לניוזלטר הבית: