המחשבה שלחץ נפשי ואירוע טראומטי יכולים בכלל להשפיע על מחלה אוטואימונית הועלתה רבות בעשור האחרון ונמצא כי גורמי לחץ בסביבה משפיעים על תפקודה של מערכת החיסון. בנוסף, נמצא שעד 80% מהחולים במחלות אוטואימוניות דיווחו שלפריצת מחלתם קדם אירוע של לחץ רגשי יוצא דופן. כמו כן, מחקרים שבדקו את הקשר בין אירועי טראומה בילדות לפיתוח מחלה אוטואימונית בבגרות, מצאו שאירועים של לחץ נפשי בילדות הגדילו את הסיכון לאבחנה של מחלה אוטואימונית עשרות שנים לאחר מכן ובעיקר אצל נשים.
ביום ראשון 30/10 בשעה 20:30 נארח את ערן ברקוביץ, פסיכולוג רפואי מומחה, המנהל את קהילת "כמוני" לחולי טרשת נפוצה. ביחד נדבר על הפן הרגשי שבטיפול בטראומה ועל השיקום.
ביום שני 7/11 בשעה 19:30 נארח את ויקטור זיתון, מאמן כושר שיקומי לנכים ובעלי מוגבלויות, עם ניסיון בעבודה עם חולי טרשת נפוצה. ביחד נדבר על חשיבות הפעילות הגופנית ואיך ניתן לשקם בעזרתה את הגוף.
ביום שלישי 8/11 בשעה 14:00 נארח את הפסיכולוג רועי אלוני. ד"ר רועי אלוני פסיכולוג שיקומי בהכשרתו, עוסק בטיפול במבוגרים ובנוער המתמודדים עם השלכות רגשיות של מחלות כרוניות ומצבי משבר, ואחראי על מערך הפסיכולוגים במרכז לטרשת נפוצה בשיבא תל השומר. ביחד נדבר על חשיבות השיקום באמצעות טיפול פסיכולוגי עוטף ומכיל.
ביום שני 14/11 בשעה 18:00 נארח את דלית כספין, מלווה רוחנית, המתמחה בעבודה עם חולים במחלות כרוניות. ביחד נשבור כמה מיתוסים על טראומה ומחלה אוטואימונית. נכיר מקרוב את הפן הרוחני שבמחלה. נדון בשאלה "למה דווקא אני" והאם תמיד חייבת להיות טראומה ברקע של מחלה?
ביום חמישי 24/11 בשעה 19:00 נארח את ד"ר אנה סג'ין, מומחית ברפואה פיסיקלית ושיקום, מנהלת מערך השיקום במרכז הרפואי איכילוב תל אביב. ביחד נשוחח על עולם השיקום – מה השתנה בשנים האחרונות, מה צפוי בעתיד, אילו טכנולוגיות חדשות נכנסו לתחום, ועוד.
ביום ראשון 27/11 בשעה 19:00 נארח את ד"ר עופר קרן, רופא מומחה בשיקום, מהמובילים בארץ בתחומו ממרכז השיקום GRC בכרמיאל. ביחד נשוחח על מהו שיקום? האם ניתן לשקם כל איבר- מוח, גפיים, מה נדרש לצורך הצלחה של תהליך שיקום? והאם שיקום מתאים לכל אחד?