השאירו את התכשיטים בבית, ותרו על חזיות עם ברזלים ובקשו מהטכנאי לשים מוזיקה. טיפים לקראת MRI
MRI קיצור ל-( Magnetic Resonance Imaging) הוא מכשיר הדמיה העובד על עיקרון התהודה המגנטית ושליחת גלי רדיו. ה-MRI מאפשר לקבל תמונה של פנים הגוף, בבדיקה לא פולשנית שאינה כרוכה בכאב. הבדיקה חיונית לאבחון ולמעקב אחר מחלות שונות בהן גידולים סרטניים, טרשת נפוצה, מחלות נוירולוגיות ופריצת דיסק.
ה-MRI מספק תמונות מפורטות המאפשרות לקבל הערכה טובה יותר של איברי הגוף ושל מחלות, אשר לא ניתן להעריך באמצעות שיטות הדמיה אחרות כמו צילום רנטגן או CT יתרון נוסף של ה-MRI על שיטות אלה טמון בכך שהבדיקה לא כרוכה בקרינה מייננת מזיקה.
יש העוברים את הבדיקה ללא כל קושי, אך בשביל אחרים מדובר בחוויה לא נעימה ואף מפחידה, במיוחד בפעם הראשונה. הכרות והבנה לגבי מה שניתן לצפות לו במהלך בדיקת ה-MRI יעזרו לעבור אותה בהצלחה ובקלות.
קביעת תור לבדיקת MRI והכנות בירוקרטיות
מכיוון שיש מעט מכשירי MRI בארץ, התורים לבדיקה ארוכים מאוד. לכן, בחלק מהמרכזים הרפואיים המכשירים פועלים 24 שעות ביממה. כשתקבע את התור, ייתכן שיבקשו ממך להגיע באמצע הלילה. לתורים ליליים לרוב נדרשת המתנה קצרה יותר ולכן כדאי לשקול זאת. יש מכונים שדורשים להיות בצום במשך שעתיים או יותר לפני הבדיקה. כשאתה קובע את התור ברר אם יש צורך בצום. אם הבדיקה תבוצע באמצעות חומר ניגוד (גדוליניום), יבקשו ממך להביא תוצאות בדיקות דם להערכת תפקודי כליה, שנערכו בטווח של מקסימום שלושה חודשים לפני הסריקה. ביום הבדיקה יש להגיע למכון יחד עם תוצאות בדיקות הדם, MRI קודמים אם יש, ההפניה מהרופא וטופס 17 מקופת החולים. אל תשכחו גם תעודה מזהה.