הבית לחולי טרשת נפוצה

תרופות לטרשת נפוצה: כל מה שצריך לדעת

כיום קיים מגוון תרופות לטרשת נפוצה שמסייעות להפחית את תדירות ההתקפים ואת ההתקדמות של המחלה: מה היתרונות והחסרונות של כל טיפול? מהן תופעות הלוואי? ומה אופן השימוש בתרופות השונות? מדריך

בעבר היה נהוג שרופא סמכותי קובע בשביל המטופל את הטיפול לו הוא זקוק. כיום נהוג לשתף את המטופל ולתת לחששותיו והעדפותיו משקל בבחירת הטיפול. ההנחה של הרפואה המתקדמת היא שבחירה משותפת תוביל לכך שהמטופל יהיה שלם עם הטיפול, ייקח אותו באופן קבוע, יחוש פחות חרדה ושההיענות והציפיות החיוביות יובילו לתוצאות טובות יותר.

נכון ליולי 2020 קיימות בשוק 13 תרופות שמאושרות לטיפול בטרשת נפוצה בישראל, בהן תרופות ותיקות הנמצאות בשימוש כבר למעלה מ-20 שנה ותרופות חדשות – חלקן אושרו ממש לאחרונה.

הטיפול האידיאלי הוא בעל היעילות הגבוהה ביותר, מינימום סיכונים, כמה שפחות תופעות לוואי, שנוח לקבל אותו ושיש עליו ניסיון מחקרי וקליני רב. לצערנו, עדיין לא קיימת התרופה המושלמת.

גישה טיפולית מקובלת ברוב המרכזים היא התחלת טיפול מתון יחסית ומעבר לטיפולים בקו שני ושלישי על פי צורך בלבד, במידה ונראית התקדמות של המחלה מבחינה קלינית או בבדיקות ההדמיה. בצורה כזאת נחסכים טיפולים שאין בהם צורך. מאידך, גישה זאת מחייבת – במיוחד בשנים הראשונות לאבחנה ובכלל – להיות "עם אצבע על הדופק" וכשנדרש להתאים את הטיפול באופן מהיר בכדי למנוע התקפים. צעד זה חשוב במיוחד כאשר המטופל נמצא במצב בו אין נכות משמעותית – וזאת בכדי למנוע נכות עתידית.

בשנים האחרונות הולכת ותופסת תאוצה גישה נוספת – התחלת טיפול עוצמתי יותר כטיפול קו ראשון ובהמשך מעבר לטיפול מתון יותר – במידה ואופי פעילות המחלה נותר נמוך ומאפשר זאת. 

לאחר בחירתו של הנוירולוג את קבוצת התרופות שמתאימה למהלך המחלה של המטופל ומאפייניו הרפואיים האישיים, ניתן לעבור על יתרונותיהן וחסרונותיהן של התרופות המתאימות במדדים השונים ולבחור יחדיו את התרופה המתאימה ביותר.

לכתבה המלאה באתר "כמוני" לחצו כאן

תו מידות לאפקטיביות - הבית לחולי טרשת נפוצה (ע''ר)

מלאו את הפרטים והצטרפו לניוזלטר הבית:

המוקדים הטלפונים של קהילת הבית

הנכם מוזמנים ליצור קשר על מנת לעמוד על זכויותיכם, כחולי טרשת נפוצה, ולקבל מענה לשאלותיכם. אנא התייחסו לשעות הפעילות של המוקדים השונים.

ביטוחי חיים פנסיה ובריאות לחולי טרשת נפוצה

השירות ללא תשלום ו/או מחויבות ומתקיים באופן קבוע בכל יום חמישי בין השעות 17:00-18:00

מיצוי זכויות רפואיות לחולי טרשת נפוצה

השירות ללא תשלום ו/או מחויבות ומתקיים באופן קבוע בכל יום חמישי בין השעות: 12:00-14:00

הנכם מוזמנים להצטרף לקבוצות הווטסאפ שלנו

קבוצת תמיכה להורים לילדים/נוער וצעירים

קבוצת תמיכה להורים של צעירים המתמודדים עם טרשת נפוצה, במטרה לסייע בהתמודדות הריגשית והמעשית של הצעיר/ה.

קבוצת הצעירים של קהילת הבית - "יד ביד"

פתחנו קבוצת ווטסאפ לצעירים שבינינו. מדובר בקבוצה שמאפשרת מקום לשאלות, בעיות, חוויות, המלצות ועוד – הצטרפו אלינו!

קבוצת הנשים של קהילת הבית - "תסגרי ת'(ט)רשת"

מטרת הקבוצה היא להרים את כולנו למעלה למקום שלם עם, למרות, ואפילו בזכות האתגר שלנו. לחבק, לתמוך לעודד ולתת השראה אחת לשנייה. לקיים מפגשים הן וירטואליים והן פיזיים.

קבוצת NMO - מוצאים את נמו

הצטרפו לקבוצה של מתמודדי NMO – הקבוצה הוקמה ביוזמה והובלה של לימור הרשקוביץ חברת קהילת הבית

קבוצת תמיכה להורים של צעירים מעל גיל 22

קבוצה חדשה בה נוכל לקבל ולהעניק תמיכה, לשאול שאלות ולקבל תשובות, להאזין ולצפות בתכנים מעניינים