טרשת נפוצה מתקדמת – חלק ב' – כיום, האתגר הגדול של המומחים בתחום הוא, פיתוח טיפולים יעילים כנגד התהליכים הניווניים שמאפיינים טרשת נפוצה מתקדמת (פרוגרסיבית) – מהלך מחלה שמתבטא בהחמרה קבועה של התסמינים לאורך הזמן, ללא קשר להתקפים של המחלה. ביחד עם מומחים ורופאים בכירים בתחום נתמקד במהלך הפרוגרסיבי של המחלה, בחולים שסובלים מהחמרה בתפקוד הנוירולוגי, ומה ניתן לעשות כיום כדי לשפר את איכות החיים של חולים אלו. את סדרת ההרצאות תנחה ענת צ'רפק, מנהלת קהילת הבית, יחד עם קרן חברת הקהילה ומנהלת קבוצת "קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה פרוגרסיביים".
ב-15/9 בשעה 19:30 ארחנו את ד"ר שחר אהרוני, רופא בכיר במחלקה לאורולוגיה, בבית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין – לשיחה על תפקודה של מערכת השתן, מהי המערכת העצבית המפעילה אותה, על תסמינים ופגיעות אפשריות כתוצאה מהמחלה, ומה הטיפולים המקובלים כיום בקרב חולי טרשת נפוצה פרוגרסיביים.
ובשעה 20:30 ארחנו את רז חדיף פסיכולוג שיקומי מתמחה עם התמחות בטרשת נפוצה ושיקום ילדים, כיום מטפל במרכז לטרשת נפוצה, המרכז הרפואי שיבא. ביחד שוחחנו על הפן הרגיש יותר בהתמודדות עם טרשת נפוצה פרוגרסיבית, על הצד הרגשי הכולל: אשמה, בושה, הסתרה, ואיך ניתן לשנות את המצב בעזרת חשיבה חיובית, מעגלי תמיכה, ושיתוף.