"הטיפול צריך להיות במקבצים שונים לאורך כל החיים, בעיקר בנקודות קריטיות בחיים, קרי קבלת אבחנה, מציאת זוגיות, הריון, הורות, שינויים דרמטיים בחיים, מצבים מיוחדים של התקפים והחמרה במצב" כך אומר ערן ברקוביץ, פסיכולוג רפואי, מנהל קהילת טרשת נפוצה באתר "כמוני".
טרשת נפוצה היא מחלה מאוד מאוד מורכבת, הכוללת בתוכה הרבה חוסר וודאות.
הפגיעה העיקרית היא במוח ויש לזה אספקטים נפשיים וקוגניטיביים שמאוד מושפעים וחשוב להתחשב בהם.
אני תמיד ממליץ עם כל מחלה ובטח מחלה כרונית כמו טרשת נפוצה, לקבל ליווי פסיכולוגי, בגלל אותם מאפיינים מיוחדים של מחלה זו.
הטיפול במחלה צריך לכלול צוות שלם, ביניהם, נוירולוג שיש לו הכרות עם המחלה כי היא מאוד מיוחדת ולא דומה למחלות אחרות ואני ממליץ להיות מטופלים במרפאות לטרשת נפוצה בבתי החולים ולקבל שם טיפול פסיכולוגי מקצועי ומותאם.
הטיפול צריך להיות במקבצים שונים לאורך כל החיים, בעיקר בנקודות קריטיות בחיים, קרי קבלת אבחנה, מציאת זוגיות, הריון, הורות, שינויים דרמטיים בחיים, מצבים מיוחדים של התקפים והחמרה במצב.
אני מאמין כיום שחולים צריכים להיות מיומנים בניהול מצבי סטרס STRESS MANAGEMENT
הערך המוסף הוא שהיום אנחנו יודעים שניהול נכון של רמות הלחץ והסטרס (ויש הרבה סיבות) גורם גם לפרוגנוזה טובה יותר. מי שיידע לנהל נכון מצבי דחק וסטרס, יהיו לו פחות התקפים, פחות נגעים, מערכת השיקום במוח תעבוד אצלו יותר טוב ויכולה אף להקטין נגעים קיימים. השקעה בצד הפסיכולוגי חייבת להיות חלק מהטיפול, בדיוק כמו לקחת תרופה וללכת לשיקום פיזיותרפיה, חלק בלתי נפרד מהטיפול בטרשת נפוצה.
בעזרת הטיפול לומדים שהכל אפשרי, לקבל הישגים בספורט, בעבודה, במשפחה, כולל מצבים חמורים יותר של אדם או אישה בכסא גלגלים שרוצים לצאת לטרק בהימאלאיה – הכל אפשרי אם רק רוצים.