תפריט
במסגרת המיזם החברתי שמפעילה העמותה, המבוסס על אמנות ותרבות הרוח, העמותה מאפשרת לעשרות חולים להציג את יצירותיהם ולחשוף סיפוריהם האישיים, ובכך, פותחת צוהר אל עולמם.
תערוכת צילומי יצירות של 17 אומנים חברי/ות קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה
"שבוע המטופל" של חברת BMS – 2022
"חיפשתי בריאות ושלמות ומצאתי אותם ביצירה"
"האמנות מחדשת כוחותיי ומעניקה לי הרמוניה ובריאות פיזית ונפשית"
"האמנות היא כמו טיפול פסיכולוגי עבורי"
17 אמנים ויוצרים שעוסקים באמנות משחר ילדותם, או שהחלו לעסוק באמנות, או שבחרו לתת לה מקום רחב יותר בחייהם, כשחלו בטרשת נפוצה.
17 אמנים מרגשים הציגו את יצירותיהם היפיפיות בשבוע המטופלים, שיזמה חברת התרופות BMS בשיתוף עם עמותת הבית, ומספרים כיצד היצירה עוזרת להם בהתמודדות עם מחלתם.
חברי/ות קהילה יקרים, מוזמנים לצפות בגלריית היצירות והאנשים הנפלאים שמשתתפים בתערוכה, ולפרגן להם באהבה.
ד"ר דניאל קרלין (64)
נשוי ואב לחמישה ילדים מחדרה. מומחה בכירורגיה אורתופדית, בעל תואר שני בניהול מערכות בריאות. עובד בתחום ניהולי בשירותי בריאות כללית, מחוז תל-אביב יפו.
חליתי לפני 15 שנים, בגיל 49. עד למחלה הייתי מומחה בהחלפות מפרקים ועסקתי בספורט אתגרי.
בגלל הפגיעה המוטורית המתקדמת של המחלה נאלצתי, די מהר, להפסיק לנתח וגם לעסוק בספורט,
ומקצועית עברתי לתחום הניהולי ואף למדתי לתואר שני בניהול.
לצילום נמשכתי כבר בעת הלימודים בתיכון. תמיד הייתי זה שפנו אליו לתעד אירועים, גם במשפחה וגם בין חברים, בטיולים ובתחרויות ספורט.
הזנחתי את תחום הצילום לאחר ההתמחות שלי באורתופדיה בגלל מחסור בזמן. אבל כשהמחלה התקדמה ונאלצתי להתמודד עם השינויים שהיא חוללה בגוף ובנפש, חשבתי שהעיסוק ביצירה יפצה על החסרים הנפשיים.
למדתי צילום באופן מסודר והתחלתי להשקיע זמן בצילום. עם השנים למדתי והתמקצעתי בסגנונות שונים של צילום: צילומי טבע, צילומי פורטרט, צילומי רחוב, תיעוד חברתי ואפילו צילומי דוגמנות.
לפני מספר שנים, בהדרכתה של מנטורית בתחום, התחלתי להתעמק ביצירה ובביטוי האישי. הצגתי עבודות חדשות בתערוכה, וזכיתי גם בראיון בעיתון צילום בינלאומי.
היום , כשאני שם מצלמה עלי אני שם את המחלה מאחורי. היצירה מובילה אותי ולא המחלה.
שם היצירה: "אני יותר ממה שרואים ב-MRI", בהשראת הצייר רנה מגריט.
שם היצירה: הלוחם בטרשת נפוצה בהשראת פורטרט מפורסם HELLS ANGELS של הצלם Irving Penn
עינת בובליק (41)
תמיד עסקתי בסוגים שונים של אמנות: בפיסול בכל מיני חומרים, בתכשיטנות ובצילום מזה 20 שנים. לצד זה, לאורך החיים הפקתי למחייתי מופעי ענק שהיו בארץ.
לפני שלוש שנים קרסתי פיזית. כשראיתי את ה-MRI באמצע התקף הוקסמתי. נכון, לא היה לי שיווי משקל בכלל והתניידתי במסדרונות בית החולים בכיסא גלגלים, אבל זה היה כל כך יפה בתמונות.
יש לי הומור מאוד שחור: החלטתי שאני רוצה להפיץ אור ותקווה, ועל הדרך לשלב את העניין האקולוגי שבוער בי המון שנים. אני מייצרת גופי תאורה ממחזור של חפצים שהפסיקו לעבוד. אנשים זורקים ואני מפריחה בהם חיים חדשים, כי קיבלתי הזדמנות שנייה. בעזרת אנשים מדהימים, קמתי מכסא הגלגלים ואני הולכת היום רגיל בלי עזרים.
יעל זוהר
אני צורפת ומעצבת תכשיטים. את מקצוע הצורפות רכשתי עוד בתיכון ויצ"ו בחיפה. המקצוע הקנה לי מיומנות בעיצוב וידע בסיסי בצורפות. בהמשך השנים התמחיתי אצל צורפים ורכשתי ניסיון של שנים בייצור בבית, עד שפתחתי את גלריית התכשיטים שלי "כחול" בשנת 1995, בחיפה עיר הולדתי.
בסטודיו אני מייצרת עבודות צורפות בעבודות יד ייחודיות, שנמכרות לחנויות בארץ ובעולם, ובגלריה אני מוכרת את יצירותיי לעוברים ושבים.
בשנת 2004 גילו אצלי את מחלת הטרשת הנפוצה. זה היה זעזוע גדול מאוד עבורי, במיוחד מפני שאני אישה עצמאית וחזקה. הרגשתי שחרב עלי עולמי. חשבתי שזה סוף ימיי העצמאות והיצירה שלי, אבל, מעולם לא נכנעתי למוגבלות שלי ואני פעילה פיזית וחברתית. אופטימיות ושמחת חיים הן מהויות חיי, ולא הסכמתי שהמחלה תשפיע על מהלך חיי. הבנתי שזו החלטה שלי איך לחיות את חיי.
היצירה וההתחדשות, הישיבה עם עצמי והעשייה הרצופה נותנים לי כוח, שמחה וסיפוק רב. מחלת הטרשת הביאה אותי לראות את הכאן והעכשיו. זו מחלה של התקפים, כך שאת הגרוע מכל כבר חוויתי והכרתי. עכשיו כשאני מתפקדת רגיל לחלוטין ללא התקפים, אני בריאה ומאושרת.
אוקסנה פירשטיין (45)
נשואה ואם לבן, התחלתי ללמוד ליצור בזכוכית לפני 6 שנים, אחרי שאובחנתי כחולה בטרשת נפוצה. המחלה שינתה לחלוטין את תפיסת עולמי ומטרותיי בחיים. חיפשתי בריאות ושלמות ומצאתי אותם ביצירה. גיליתי שזה מה שעושה לי טוב ונותן לי כוח להתמודד עם המחלה. מאז אני לא מפסיקה ללמוד בארץ ובחו"ל, לייצר, ולגלם את חלום ילדותי בזכוכית.
עד גיל 39 עסקתי בעיקר בלימודים מקצועיים בביולוגיה וכימיה. בקריירה, וכמובן במשפחה אהובה. יחד עם זאת, כל החיים הייתי יצירתית מאוד, ומגיל קטן אהבתי זכוכית ומוזאיקה.
האמנות מחדשת כוחותיי ומעניקה לי הרמוניה ובריאות פיזית ונפשית. אני חיה את חיי כמו שרציתי: אני יוצרת, לומדת ומלמדת. העבודות בזכוכית הן החזון שלי על העולם, כמו בגלגול המגוון של הזכוכית.
שני אלדר (45)
נשואה ואם לארבעה ילדים, מעצבת גרפית ואמנית מהוד השרון.
חלום הילדות שלי היה להיות אמנית ואני מציירת ומפסלת כל חיי.
גיליתי שהאמנות שלי יכולה לעזור לי להתמודד עם אובדן היכולת הפיזית והעצמאות שלי. בשנת 2005, כחצי שנה לאחר לידת בתנו הבכורה, כשהייתי בת 28, אובחנתי כחולה בטרשת נפוצה. ההתמודדות עם המחלה הייתה משימה קשה, אבל במשך השנים ציירתי את התסכול שלי ופיסלתי את הכאב, אבל הייתי ביישנית מכדי לחשוף את המוגבלות שלי באמצעות האמנות שלי. כיום, אני מתגברת על חוסר הביטחון והפחד מהחשיפה ומציגה את עבודותיי בתערוכות בארץ ובעולם.
איזבלה טובול (43)
מעצבת גרפית
האמנות מעניקה לי את המקום היחיד להביע את עצמי ולספר את הסיפור שלי: תסכול, כעס, כאב וכל מה שהמחלה מביאה איתה נעלמים לרגע, כשאני מצליחה ליצור או לכתוב משהו יפה.
ההתקף הראשון תפס אותי בגיל 19, ורק 13 שנים מאוחר יותר, לאחר שדרשתי בדיקות מעמיקות, אובחנתי בטרשת נפוצה.
תמיד אהבתי אמנות! דרך הצילום, העיצוב והטיולים בטבע ובעולם אני מרגישה שלמות.
התחלתי לכתוב מגיל 11, כי רק בכתיבה יכולתי לספר מה עובר עלי.
בגיל 16 התחלתי לצלם ובהמשך למדתי צילום ותקשורת חזותית.
דורית קרומבי (62)
נשואה, אמא לשלוש בנות וסבתא לשישה נכדים מחיפה
הטרשת אובחנה אצלי בגיל 42 לפני כ-20 שנים.
אני כלכלנית במקצועי, פרשתי לגמלאות לפני כעשר שנים, ומאז אני עוסקת בתיירות.
תמיד נמשכתי לעבודות יצירה וכדי לשמור על מיומנויות כוח בידיים בחרתי לעסוק בוויטראז' להנאתי.
היצירה בוויטראז' אצלי היא סוג של מזור לנשמה, ריפוי בעיסוק וחיזוק מיומנויות מוטוריקה עדינה.
נהנית מאוד להכין עבודות ויטראז' לנכדים, לבית ולחברות.
מיכל גרבינר
אמנית בנשמה. בוגרת ממר”מ, מטפלת הוליסטית, דולה. מתמודדת עם טרשת נפוצה.
עומר עזאלדין (52)
נשוי ואב לשניים מנצרת
אני מאוד אוהב ליצור, בעיקר לצייר ולהוציא את הרגש שבי. הטרשת הנפוצה הפתיעה אותי באמצע החיים, לפני 8 שנים, אבל למדתי להתמודד איתה ולהיות איתה עד כמה שאפשר. היום אני על כסא גלגלים ועצמאי, חבר במועדון שיקומי ב"מזרע."
נורית גושן (70)
נשואה, אם לשלושה וסבתא לשבעה, מקרית מוצקין
לציור נחשפתי בקורונה. "הצצתי ונפגעתי". מצאתי מרגוע ושלווה, חוויה ויצירה, עולם צבעים מרתק. דפי הציור, הבדים והעפרונות סוחפים אותי למחוזות בהם הגוף והנפש יוצרים מיזוג של הרמוניה מופלאה, הבאה לביטוי בהוויה היומיומית ובתחושות עילוי.
בטרשת אני רואה עוד נפש/נשמה, שפלשה לחיי ומנסה בכל כוחה להשתלט עלי. למדתי לחיות עם שתי הנשמות ולייצר שגרה המאפשרת לי לשמור על שפיות, צלילות ויצירתיות. הטרשת, כמו ציור, מתחילים באי ודאות והסיום בלתי צפוי.
אני אשת חינוך בעברי (28 שנים). מנהלת מערך ההשתלמויות של עובדי הוראה במחוז חיפה צפון בארגון המורים העל יסודיים. פרשתי לגמלאות בשל התפרצות הטרשת לחיי לפני 8 שנים.
סטל פנחסוב (50)
אובחנתי בגיל 30, התחלתי ליצור לפני האבחון, אבל באופן עקבי יותר אחרי.
האמנות היא כמו טיפול פסיכולוגי עבורי. אני, בעצם, "הולכת" בזמן הציור ומשאירה אחריי חותם, וגם "נשארת" בעולם שבו אני מוצגת.
הייתי הנספחת המסחרית של ישראל בגרמניה וגם שדרנית ברדיו תל אביב. האמנות מאפשרת לי להתמודד עם אובדן החברים ועם איבוד העבודה שלי.
תמר (64)
אני חולה בטרשת נפוצה 22 שנים, את ההתקף הראשון (כמעט לא ראיתי בעין שמאל) עברתי בשנת 1995, אך לא אובחנתי כחולת טרשת נפוצה. את ההתקף השני (שיתוק חצי פנים בצד שמאל) עברתי 5 שנים לאחר מכן בשנת 2000 ואובחנתי, סופית, כחולת טרשת נפוצה. לצערי, עקב מצבי הגופני לא הייתי מסוגלת להמשיך בעבודתי ונאלצתי לפרוש.
כך בגיל צעיר יחסית (42) חיי נעצרו בעצירת פתע והדבר גרם לי לדיכאון. לאחר שנה שבה תפקדתי בבית ועם הילדים בכוחות שאינני יודעת מאין גייסתי אותם, על מנת שהילדים לא יחושו את המצב אליו נקלעתי, אספתי את עצמי והחלטתי שאעשה הכל על מנת לצאת מהמצב בו אני נמצאת.
השתתפתי בקורסים שונים שמכל אחד הפקתי תובנות וקיבלתי כלים להתמודד עם מצבי. ניסיתי שיטות טיפול שונות כגון: שיטת אלכסנדר, רייקי וגם למדתי רייקי בעצמי.
בין כל החיפושים שלי הגעתי גם לעסוק בפיסול בחימר. הפיסול מהווה עבורי מקום מפלט, שבו אני שוכחת את שעובר עלי ונכנסת לעולם שמסב לי סיפוק אדיר, הנאה מרובה ומשרה בי רוגע ושלווה.
היום בביתי אני מוקפת ביצירותיי ונהנית מהם כל יום מחדש.
ריה לידר (57)
עובדת 35 שנים במחלקת פרופס של התאטרון הקאמרי. בזמן הפנוי מציירת ומאיירת ספרים, קנבסים, נעליים, בגדים וכל הבא ליד.
חליתי בטרשת נפוצה בגיל 19. אמנות, לעומת זאת, התחלתי לעשות בערך בגיל 3 ומאז לא הפסקתי.
מה שעוזר לי בהתמודדות לאורך השנים זה עבודה, סרטים, וכל מה שהולך על ארבע.
וונדי בן חיים (71)
אובחנתי כחולה בטרשת נפוצה בגיל 52, אבל הסימנים הראשונים הופיעו בגיל 46.
לצערי לא יצרתי עבודות רבות בשנים האחרונות. ידיי אינן יציבות כבעבר, אבל אני רוצה לנסות לזכות בהשראה שוב, ונהנית ליצור יצירות עם נכדיי.
קרן פלד (45)
מעצבת תכשיטים מחיפה.
חליתי בגיל 35 בטרשת נפוצה פרוגרסיבית שהלכה והחמירה.
זוכרת את עצמי תמיד עם פלאייר ביד. התחלתי ליצור תכשיטים כבר כילדה קטנה, בסביבות גיל 8. אמא שלי לימדה אותי להכין תכשיטים ולהשתמש בפלאיירים וממש התאהבתי בתחום. כשגדלתי הגעתי לתחום אחר לחלוטין, למדתי סטטיסטיקה ואקטואריה ועסקתי בזה מספר שנים.
את עיצוב התכשיטים כמקצוע התחלתי בגיל 27. כשהמחלה התחילה. שנים לאחר מכן והבנתי שמצבי הפיזי הולך ומידרדר, העברתי את הפעילות מהסטודיו לאונליין. היום 100% מהתכשיטים נמכרים אונליין. העיסוק באמנות נותן לי המון: גם תעסוקה בקצב שמתאים לי, גם פרנסה, עניין והשראה. זה נותן לי משמעות לחיים וסיבה לקום בבוקר למרות כל הקושי.
אני מאוד אוהבת את היצירה עצמה וגם את הקשרים שנרקמים עם הלקוחות. מחמם את הלב לשמוע כמה אנשים אוהבים את העבודות שלי, נותנים מתנות ליקיריהם, ונהנים לקבל מחמאות בזכותם.
נילי טלרמן
מאמנת אישית לצמיחה והשתנות
איל מסד ז"ל
נולד ב-5.12.1966, גדל בחיפה על רכס הכרמל המערבי, בן להורים ילידי הארץ, אח צעיר לשתי אחיות. בילה ילדותו בשובבות על אופני כביש ספורט, חניך בתנועת הצופים.
ב-1985 התגייס לחטיבת גולני והגיע לתפקיד מ"מ וקמב"ץ.
לאחר שירותו הצבאי נסע לשנה לטיול הגדול לאחר הצבא למזרח: לתאילנד, נפאל, סינגפור, אוסטרליה, ניו זילנד ופפואה ניו גיני.
בשנת 1991 החל לימודי משחק באוניברסיטת ת"א, הכיר את אשתו ליאת בלימודיו ונולדו לזוג שני ילדים.
לאחר סיום לימודי המשחק הצטרף לתיאטרון ילדים ע"ש אורנה פורת, והופיע בהצגות כמו: "צבע הפנינה" ו"אורי".
בה בעת בשנת 1996 למד קורס הסבה מקצועית לתכנות, והחל לעבוד בחברת הייטק ברמת גן עד 1998, השנה שבה אובחן כחולה בטרשת נפוצה. במקביל נולד בנו הבכור ואיל הפך לאב במשרה מלאה, תוך ניסיון למצוא הבראה למחלה, כמעט בכל דרך אפשרית שפגש. תהליך זה ארך כ-12 שנים, במהלכם נולד עוד בן, והמשפחה עברה לגור בצפון הארץ.
בשנת 2009 החל להופיע בתיאטרון תמונע, ובהצגה אורחת בתיאטרון נטו, עם ההצגה שכתב: "מי הזיז את השרפרף שלי"? ההצגה מתארת סיפור מסע בחיפוש אחר מרפא למחלת הטרשת הנפוצה, המסופר ומשוחק ע"י החולה במחלה. ההצגה כולה היא מונולוג המדבר על החיים בצל המחלה: "תרופות הפלא" הקיימות בשוק, פתרונות רפואיים, לכאורה, חשיבה חיובית, והשינויים העוברים על יחסיו עם הקרובים לו – כל זה ברוח שובת לב של אירוניה והומור עצמי.
בשנת 2010 כתב את "שיר התרופות" שהולחן ע"י דורי בן-זאב. במקביל ההצגה הצליחה מאד, ואף תורגמה ע"י איל לאנגלית והוצגה ב-ROYAL ACADEMY OF DRAMTIC ARTS בלונדון, כאשר הקהל התרגש ומחא כפיים בעמידה.
במקביל המחלה התקדמה, איל נאלץ לעבור להוסטל טיפולי במגדל העמק ושהה בו כארבע שנים. כיום, מזה כשלוש שנים גר ב"בית הכתום" וכל יום מגיע למרכז היום "סרניטי" בקיבוץ מזרע. איל עוסק באמנות ובציור, בטכניקה שיצר בעצמו תוך הדרכה בשימוש ביד שמאל, שרק אותה הוא יכול להפעיל. בשנה האחרונה יצר באקריליק על קנבס, כ-60 יצירות.
גלריית הבית הנודדת: מיזם תעסוקתי חברתי להפצת אמנות ההבראה.
בשנים האחרונות מפעילה העמותה מיזם חברתי תעסוקתי ייעודי לחולי טרשת נפוצה המשלב פעילויות טיפוליות-שיקומיות לצד פעילויות העשרה תוך שימת דגש על אמנות, יצירה ותרבות הרוח. במסגרת המיזם פועלת גלריית "הבית" הנודדת, לאומנים ויוצרים חולי טרשת נפוצה – סיפור ההצלחה שלנו.
במסגרת המיזם החברתי שמפעילה העמותה, המבוסס על אמנות ותרבות הרוח, העמותה מאפשרת לעשרות חולים להציג את יצירותיהם ולחשוף סיפוריהם האישיים, ובכך, פותחת צוהר אל עולמם. מעניקה לחולים כלים לאיזון גוף-נפש שמסייעים בניהול והפחתת הדחק ושיתוף החולים בחוויה מעצימה. העיסוק באמנות מעודד ביטוי אישי יצירתי, ומייצר עבור החולים המשתתפים בפרויקט תהליך בעל איכויות שיקום בהתמודדות עם המחלה ושיפור איכות חייהם.
החולים המציגים בגלרייה מקבלים במה וחשיפה משמעותית בתקשורת וברשתות המדיה החברתית, רובם בפעם הראשונה בחייהם, והם מאושרים. גלריית הבית הנודדת שלנו מהווה מיזם שאין כדוגמתו בארץ המזמן מפגש בלתי אמצעי בין הציבור הרחב לעולמם של החולים, ההתמודדות עם המחלה והחיים בצילה.
עבור החולים, העיסוק בפעילות בעלת תכלית יצרנית המעודדת ביטוי יצירתי הוא מקור להעצמה אישית, המקדם השפעה טיפולית חיובית – וזו תכליתה של אומנות ההבראה!
במהלך השנים האחרונות השתתפנו בירידים ותערוכות ברחבי הארץ עם האומנים והיוצרים שלנו המתמודדים כולם עם טרשת נפוצה. בפרק זה נציג בפניכם את האירועים הבולטים שהופקו במסגרת הגלרייה במהלך השנתיים האחרונות. גלריית הבית שלנו תמשיך לנדוד עם האומנים והיצירות שלהם בירידים גדולים ותערוכות ברחבי הארץ גם ב-2020 ובשנים הבאות.
הכול התחיל במושבה הקטנה והקסומה זכרון יעקוב, צפו בסרטון גלריית "הבית" לאומנים ויוצרים עם טרשת נפוצה – זמן ההשקה יוני 16
גלריית הבית הנודדת: מיזם תעסוקתי חברתי להפצת אמנות ההבראה.
שם התחילה גלריית "הבית" את מסעה, זכתה לאלפי מבקרים ופירסומים במדיה התקשורתית הכתובה ובטלוויזיה והיוותה מוקד השראה, יצירה, ושמחה לחולים רבים.
פרסומים נוספים
חלומות מתגשמים: גלריית הבית מתארחת ביריד החלומות של נתנאלה
כבר 10 שנים בהן יריד החלומות של נתנאלה הפך למסורת והוא מוקד עלייה לרגל עבור חובבי אמנות ולייף סטייל המעוניינים להתחדש בפריטים יפים בייחוד לפני החגים. בספטמבר 2018 התארחה גלריית הבית לראשונה ביריד, בסימן תרומה לקהילה.
כ-100 דוכנים השתתפו ביריד החלומות של נתנאלה כחלון שהופק בשיתוף קבוצת עזריאלי ובהם: דוכנים של מוצרים לעיצוב הבית, טקסטיל מיוחד, ריהוט קטן, חפצי נוי, קרמיקה מיוחדת, כלי בית ,כלי אוכל, דוכני תכשיטים, תיקים, נעלים ועוד. ארבעה ימים של אירוע מכירות מעוצב בהשתתפות מעל 100 מציגים שונים מכל תחומי ה- LIFESTYLE.
האירוע התקיים במרכז המסחרי החדש ברחוב הרוקמים בחולון, תחת כיפת השמים בפארק היפיפה ובנוף האורבני של מתחם העסקים עזריאלי. סביב רחבת היריד, מסעדות, בתי קפה ובארים שהשלימו את החוויה והפכו את הביקור ביריד לבילוי המושלם עם משפחה וחברים. עשרות אלפי מבקרי היריד התרגשו לפגוש אותנו בדוכן היפה שלנו וציינו כי ימשיכו לעקוב אחר פעילות העמותה ופעילות הגלריה בפרט.
כל אומן קיבל מקום של כבוד בדוכן, להציג את מרכולתו כולל הסיפור האישי שלו. בדוכן הוצב מסך פלזמה ענק שהקרין סרטונים להעלאת מודעות לטרשת נפוצה בהפקת העמותה, ורשימת תודות לכל התורמים במיזם הנפלא והמרגש הזה
אירוע עיצוב אופנה ותרומה לקהילה בסטודיו של יערה ימין, בהשתתפות גלריית "הבית" לאומנים ויוצרים המתמודדים עם טרשת נפוצה
בחודש מאי 2019, נדדה גלריית הבית אל כפר אז"ר להפנינג שהתקיים בסטודיו של יערה ימין. באירוע השתתפו מעצבות ישראליות שהציגו: בגדי ים, בגדי נשים, תיקים, כובעים, חרוזי זכוכית, פסלים, תכשיטים ועוד.
כחלק ממערך יחסי הציבור של האירוע פורסמו כתבות בישראל היום, מאקו, ידיעות אחרונות, לאישה, הארץ, עכבר העיר, סלונה, אקסנט ועוד.
פרסומים נוספים
גלריית האומנים של עמותת "הבית לחולי טרשת נפוצה" משתתפת ביריד העמותות של קבוצת עזריאלי ובנק הפועלים
בחודש פברואר 2018 התארחה גלריית הבית ביריד העמותות הגדול של קבוצת עזריאלי ובנק פועלים שנערך בגרנד קניון חיפה. לצד החשיפה האומנותית, האירוע תרם להעלאת המודעות לטרשת נפוצה.
שולחים ברכת תודה ענקית לבנק הפועלים, לקבוצת עזריאלי, ומנכ״ל קניון עזריאלי חיפה. לטל בלום סוקוניק וחגית גהוזי המקסימות, שעזרו לנו ביומיים הנפלאים של יריד העמותות הנודד. על הסטנד המדהים שבניתם עבורינו, ועל החשיפה הנהדרת שקיבלנו ביומיים, עם אלפי מבקרים. שמחים ומאושרים על היותכם שותפים חדשים לדרך, לטובת החולים בטרשת נפוצה.
גלריית הבית מציגה במטה שירותי בריאות כללית
פעמיים בשנה בתקופות החגים, גלריית האמנים שלנו מתייצבת ברחבת בניין הנהלת מטה הכללית בתל אביב. לקראת חג הפסח וחגי תישרי, מארחת הנהלת שירותי בריאות כללית את גלריית הבית, ומאפשרת לעובדיה לרכוש יצירות אמנות בעלות ערך מוסף חברתי
גלריית הבית שלנו ממשיכה לנדוד ולפזר את קסם אמנות ההבראה לכל עבר. אין מילים לתאר את האושר שבחדוות היצירה, את התגובות החמות ואת קריאות הפליאה של מי שפוגש אותנו בפעם הראשונה. אין לתאר עד כמה זה משמח את כולנו ובפרט את האומנים המתמודדים עם טרשת נפוצה, שמוצאים באמנות כלי משמח ומרפא. והפעם נדדנו לרחבת המטה המרכזי של קופת חולים כללית בתל אביב. עובדי הכללית ועוברי אורח ומבקרים חיבקו אותנו והרעיפו מילים טובות ומחזקות. מדהים לראות איך האמנות מחברת בין אנשים. אנו רוצים להודות לכל מי שהגיע, קנה, חייך ואמר מילה טובה. אתם פשוט מקסימים. תודה להנהלת שירותי בריאות כללית שאיפשרה לנו להתארח אצלם, ובמיוחד לחמוטל זמל המקסימה, שמפיקה שנה אחר שנה, אירועים מוצלחים ומשמחים עבור עמותות יקרות רבות.
חגי תשרי 2019, האומנית ד"ר פזית ונדר ברקוביץ המתמודדת עם טרשת נפוצה מציגה את מרכולתה באירוע "דיגיטליות ביריד" בחסות סלונה ובנק לאומי
יריד ראשון של דיגיטליות ביריד בהשתתפות 50 בלוגריות בעסקים, לקראת חגי תשרי, בחסות פורטל "סלונה" ובנק לאומי, נערך בחודש ספטמבר האחרון במתחם שרונים בהוד השרון. ואנחנו היינו שם עם עבודותיה היפות להפליא של ד"ר פזית ונדר ברקוביץ'.
לקראת השנה החדשה הפיק פורטל סלונה בשיתוף בנק לאומי את אירוע "דיגיטליות ביריד", יריד חגיגי בהשתתפות 50 בעלות עסקים מקהילת "דיגיטליות בעסקים" אשר הציגו מגוון גדול של מוצרים מכל תחומי הלייף סטייל ועיצוב הבית. האירוע התקיים במתחם שרונים באווירה חגיגית ומיוחדת. בלטה שם במיוחד פזית שלנו, אומנית רב תחומית, עם מגוון יצירות פרי ידיה מקרמיקה, סריגה, ריקמה, תפירה, שזירה, ופיסול. היה שמח. תודה מיוחדת ליעל טייץ מפיקת האירוע, יישר כוח בהמשך, וגם אנחנו נהיה שם.
יריד האמנים הגדול במדרחוב נחלת בנימין בחסות עיריית תל אביב-יפו
להעלאת מודעות ביום הטרשת הבינלאומי: גלריית "הבית" שלנו השתתפה ביריד האומנים הגדול במדרחוב נחלת בנימין בחסות עיריית תל אביב. יריד האומנים במדרחוב נחלת בנימין בתל-אביב, הפועל למעלה מ-30 שנה, מהווה מוקד משיכה למבקרים מרחבי הארץ והעולם. למעלה מ-200 אומנים מציגים בו את עבודותיהם מידיי יום שלישי ושישי. היריד אירח לראשונה, לכבוד יום הטרשת הנפוצה הבינלאומי, ביום שישי ה-31/5, את גלריית "הבית" לאומנים ויוצרים המתמודדים עם טרשת נפוצה.
מיזם הגלריה תורם להעלאת המודעות הציבורית למחלה, לניפוץ המיתוסים סביבה ומשפר את רווחתם הרגשית והכלכלית של החולים בטרשת נפוצה. עבור החולים העיסוק בפעילות בעלת תכלית יצרנית המעודדת ביטוי יצירתי הוא מקור להעצמה אישית, המקדם השפעה טיפולית חיובית, וזו, תכליתה של אומנות ההבראה! תודות למשתתפים, למבקרים, ולמארחים שבראשם עומדת אישה מדהימה ורחבת לב, בינה מוכיח, מנהלת מדרחוב נחלת בנימין מזה 30 שנה. יישר כוח על מפעל חיים כה חשוב! תודות למבקרים ולאומנית התכשיטנית היפה והמהממת, יעל זוהר. תודה לבבית ומיוחדת ליעל רונן האחת ויחידה! ולמשפחתה המקסימה, שהתגייסה כולה לעזרה. תבורכו.
פרסומים לקראת יום הטרשת הבינלאומי
יריד נחלת בנימין מארח את גלריית הבית לאומנים ויוצרים חולי טרשת נפוצה. כתבות בסלונה, דה מרקר, תרבות-ארט, בבלוג של סילביה ובבלוג של מאמי אנד דדי, במגזין עיצוב של אודית לורן בלקין, בבלוג החיים יפים, ובטריבונה – TLV תל אביב
ביטוח לאומי: תומכים באומנות ההבראה
זה כבר הפך למסורת, מדי שנה לקראת חגי תשרי ופסח, מתארחת גלריית "הבית" לאומנים ויוצרים המתמודדים עם טרשת נפוצה, ביריד עמותות, בחסות ביטוח לאומי, ברחבת קרית הממשלה, ראשון לציון. האמנים מתקבלים בשמחה ובאהבה על ידי עובדי הסניף והקהל הרחב, ששמחים תמיד להתחדש בפריטי אומנות ייחודיים ובעלי ערך חברתי.
תודה לכל מי שבא, התעניין, אמר מילה טובה והתחדש במתנה ערכית חברתית. תודה לכל מי שעוזר לנו להמשיך להפיץ את אמנות ההבראה! תודה גדולה לאמנים שלנו: טיבה נוף אומנית רב תחומית מוכשרת בטירוף בעלת לב הזהב! ודני גורן הילד הנצחי הכי מוכשר! על היצירות היפות יפות! ותודה מיוחדת לאסנת אמיר קורש המקסימה, מפיקת העל, מביטוח לאומי, שמאפשרת לנו שנה אחר שנה להשתתף, לשתף, לחשוף, לבטא, ולשמוח.
אוהבים אמנות – עושים אמנות: חגיגת אומנות בתל-אביב יפו בהשתתפות גלריית הבית שלנו
אמנים חזותיים ובינתחומיים הוזמנו לפתוח את הסטודיו ולהציג את יצירותיהם לקהל הרחב, במסגרת אירועי "אוהבים אמנות- עושים אמנות", שמארגנת עיריית תל-אביב-יפו. במסגרת האירועים הוצגו יצירותיים של אומני גלריית "הבית" המתמודדים עם טרשת נפוצה.
האירועים התרחשו בעיקר במרכז העיר, לב העיר, מזרח העיר, דרום העיר ויפו ובמסגרתם נפתחו לציבור הרחב סטודיואים לציור / פיסול / צילום / וידאו ארט / מיצב / מיצג / בינתחומי/ איור ועוד. באירועים הוצגו עבודות תלויות-מקום, סיורים במבנים ציבוריים, עבודות וידאו, מיצב מציאות מדומה, תערוכות קבוצתיות, כ- 150 סטודיואים פתוחים, גלריות נבחרות ועוד.
האומנית טיבה נוף שבבעלותה סטודיו לאומנות ביפו, אירחה את אומני עמותת הבית לחולי טרשת נפוצה והציגה את עבודותיהם השונות והמגוונות אצלה בסטודיו. טיבה נוף היא אומנית המפסלת בעזרת עיסת נייר, חימר, רשת ברזל, מיקס מדיה וציור. בסטודיו של טיבה מתקיימים חוגים, וסדנאות קצרות וארוכות וניתן ללמוד לפסל מחומרים שונים.
גלריית הבית תשמח לנדוד אליכם: תסכימו לארח אותה?
לגלריית הבית הנודדת שלנו, הכוללת אומנים ויוצרים המתמודדים עם טרשת נפוצה, דרושים אנשים בעלי לב רחב ואוהבי אמנות, אשר ישמחו לארח את האומנים שלנו ויחשפו את מגוון יצירות האמנות הייחודית שלהם, בפני מעגלים חברתיים חדשים.
זאת ההזדמנות שלכם לתרום לקהילה ולחזק את אמנות ההבראה.
משם הכל התחיל…
מהבית הפתוח הראשון מסוגו, שערכנו בהשתתפות קבוצת אומנים ויוצרים, שכולם מתמודדים עם טרשת נפוצה. הבית הפתוח נתן במה וחשיפה בכך שאיפשר לאמנים להציג ולמכור את יצירותיהם לקהל הרחב.
בית פתוח של אמנים ויוצרים עם טרשת נפוצה התקיים בסוף דצמבר 2016 בראש העין. האמנים הציגו ומכרו את יצירותיהם לקהל הרב שהגיע מכל רחבי הארץ.
הבית הפתוח הוא חלק ממיזם חברתי-תעסוקתי, שהקימה עמותת "הבית לחולי טרשת נפוצה", המקיימת סדרת מפגשים וסדנאות ייעודיות לחולי טרשת נפוצה בתחום האומנות, היצירה והתרבות. העמותה מעודדת את החולים היוצרים כחלק מתהליך הריפוי, שכן יצירת אמנות מהווה הזדמנות להפעיל את הדמיון, האותנטיות והספונטניות של האדם, ומנגישה עבורו חוויה אשר לאורך זמן מעניקה לו תחושת סיפוק, הנאה ומימוש. בנוסף, באמצעות פעילות העמותה, זוכה האמן לחשיפה והכרה באומנותו.
חשוב לציין כי, מתח נפשי נחשב לאחד הגורמים המשפיעים על התפרצויות התקפי המחלה. מחקרים מצביעים על קשר בין מתח פסיכולוגי והתפתחות נגעים חדשים במוחם של אנשים עם טרשת נפוצה. ומכיוון שחיים עם טרשת נפוצה מתנהלים במאבק מתמיד בין גוף ונפש, מומלץ מאד לשמור על איזון גוף נפש באמצעות יצירה, דימוין מודרך, מדיטציה, וכל פעילות מדיטטיבית אחרת, וכן, לנטרל גורמים המהווים טריגרים שמעוררים את מעגל המחלה כל פעם מחדש. ידוע כי, טיפול שבועי המתמקד בניהול והפחתת דחק, מונע התפתחות נגעים חדשים במוח.
מלאו את הפרטים והצטרפו לניוזלטר הבית:
הנכם מוזמנים ליצור קשר על מנת לעמוד על זכויותיכם, כחולי טרשת נפוצה, ולקבל מענה לשאלותיכם. אנא התייחסו לשעות הפעילות של המוקדים השונים.
השירות ללא תשלום ו/או מחויבות ומתקיים באופן קבוע בכל יום חמישי בין השעות 17:00-18:00
השירות ללא תשלום ו/או מחויבות ומתקיים באופן קבוע בכל יום חמישי בין השעות: 12:00-14:00
קבוצת תמיכה להורים של צעירים המתמודדים עם טרשת נפוצה, במטרה לסייע בהתמודדות הריגשית והמעשית של הצעיר/ה.
פתחנו קבוצת ווטסאפ לצעירים שבינינו. מדובר בקבוצה שמאפשרת מקום לשאלות, בעיות, חוויות, המלצות ועוד – הצטרפו אלינו!
מטרת הקבוצה היא להרים את כולנו למעלה למקום שלם עם, למרות, ואפילו בזכות האתגר שלנו. לחבק, לתמוך לעודד ולתת השראה אחת לשנייה. לקיים מפגשים הן וירטואליים והן פיזיים.
הצטרפו לקבוצה של מתמודדי NMO – הקבוצה הוקמה ביוזמה והובלה של לימור הרשקוביץ חברת קהילת הבית
קבוצה חדשה בה נוכל לקבל ולהעניק תמיכה, לשאול שאלות ולקבל תשובות, להאזין ולצפות בתכנים מעניינים
מלאו את הפרטים בטופס הבא:
קול קורא להצטרף!
בין התאריכים 18-25 בספטמבר נציין בחברת התרופות BMS את שבוע המטופל. שבוע שבו יש לנו זכות מיוחדת, להציב את המטופלים בקדמת הבמה ולחגוג לכבודם.
לרגל האירוע נציג במשרדי החברה בפתח תקווה, תערוכת אמנות מיצירותיהם של מטופלים בטרשת נפוצה.
אנו מזמינים את היוצרים והאמנים מבינכם, להשתתף ולהציג בגאווה את יצירותיכם. יצירות מכל תחומי האמנות: ציורים, פסלים, רישומים, צילומים ועוד.
למידע נוסף: סיגל סלע, 054-2070143
sigal.sela@bms.com