SATRALIZUMAB (Enspryng) אנספרינג
התרופה תינתן לחולים העונים על הקריטריונים הבאים:
התרופה מגיעה במזרק מוכן עם 1 מ"ל של תמיסה של 120 מ"ג של החומר להזרקה. ההזרקה הינה תת- עורית.
פרוטוקול ההזרקה: בזמן 0 זריקה ראשונה. לאחר שבועיים זריקה שניה ולאחר 4 שבועות זריקה שלישית.
לאחר מכן זריקה אחת פעם בארבעה שבועות.
סארטראליזומאב (SARTRALIZUMAB ) הוא נוגדן מונוקלונלי אנושי מסוג IgG אשר ניקשר לדופן ולחלק המסיס של קולטנים של אינטרלויקין 6 ( IL – 6 ( ) ועל ידי כך מונעת את הפעילות של של IL – 6 באמצעות העברת הסיגנלים ע"י אותם קולטנים. IL – 6 הוא ציטוקין המופרש ע"י סוגי תאים רבים ומעורב במיגוון תהליכים דלקתיים. בחולים עם NMO – SD נמצאו רמות גבוהות של IL – 6 בסרום ובנוזל מוח השידרה בתקופות בהם המחלה הייתה פעילה. אחת מההשערות אומרת שחלק מאותם תהליכים דלקתיים מערבים את ה- IL 6 כולל ייצור נוגדנים עצמיים (AUTO ANTIBODIES ) כנגד ACQUA PURINE 4 ועל ידי כך מעבר מחסום דם מוח ויצירת תהליכים דלקתיים.
התרופה אינה מומלצצת לאנשים שאלרגיים למרכיבי התרופה. אינה מומלצת לאנשים עם דלקת כבד פעילה מסוג (HEPATITIS B ). אנשים עם שחפת פעילה או סמויה( לא פעילה). תופעות לוואי חמורות. זיהומים קשים. עלייה בתכיפות זיהומים דרכי הנשימה העליונות. במידה ויש צורך בחיסונים יש לבצעם בטרם תחילת הטיפול. מומלץ חיסונים מומתים ולא מוחלשים במידת הצורך. לפעמים יכול להופיע קוצר נשימה. בבדיקת דם יכולה לרדת ספירת הנויטרופילים(חלק מכדוריות הדם הלבנות) עם עליה בסיכון להידבקות במחלות זיהומיות. תגובה אלרגית חדה להזרקה. תחושת סחרחורת. תחושת עילפון. נפיחות של השפתיים הפנים או הלשון. כאבי בטן. כאבי גרון. בחילות. נזלת. פריחה. עייפות כאבי גפיים. כאבי ראש. הקאות. כאבי חזה. טרם כניסה להריון יש להתייעץ עם הגורמים המתאימים. אין מידע לגבי הנקה עם התרופה.
שימו לב! טרם תחילת כל טיפול יש להתייעץ עם הרופא המטפל לבצע את כל הבדיקות הנדרשות בטרם תחילת הטיפול , ולבצע בדיקות מעקב כפי שנדרש בכל טיפול ועל בסיס המלצות הרופא המטפל.
ההתוויות המופיעות הינן אלו המומלצות ע"י סוכנות המזון והתרופות האמריקאית-FDA . התוויות אלו מקובלות ברוב מדינות העולם. משרד הבריאות הישראלי באמצעות סל הבריאות/סל השירותים משנה מיתווה זה ע"י הכנסת הנחיות נוספות בצורת דרוג התרופות על בסיס פעילות מחלה: קו ראשון, קו שני, קו ראשון- שני, קו שלישי. ההנחיות מכלילות ברובן המכריע את התסמונת הקלינית הבודדה(CIS), בסל אין המלצות לצורת המחלה – שניונית- מתקדמת פעילה(ACTIVE SECONDARY PROGRESSIVE).
מלאו את הפרטים והצטרפו לניוזלטר הבית:
הנכם מוזמנים ליצור קשר על מנת לעמוד על זכויותיכם, כחולי טרשת נפוצה, ולקבל מענה לשאלותיכם. אנא התייחסו לשעות הפעילות של המוקדים השונים.
השירות ללא תשלום ו/או מחויבות ומתקיים באופן קבוע בכל יום חמישי בין השעות 17:00-18:00
השירות ללא תשלום ו/או מחויבות ומתקיים באופן קבוע בכל יום חמישי בין השעות: 12:00-14:00
קבוצת תמיכה להורים של צעירים המתמודדים עם טרשת נפוצה, במטרה לסייע בהתמודדות הריגשית והמעשית של הצעיר/ה.
פתחנו קבוצת ווטסאפ לצעירים שבינינו. מדובר בקבוצה שמאפשרת מקום לשאלות, בעיות, חוויות, המלצות ועוד – הצטרפו אלינו!
מטרת הקבוצה היא להרים את כולנו למעלה למקום שלם עם, למרות, ואפילו בזכות האתגר שלנו. לחבק, לתמוך לעודד ולתת השראה אחת לשנייה. לקיים מפגשים הן וירטואליים והן פיזיים.
הצטרפו לקבוצה של מתמודדי NMO – הקבוצה הוקמה ביוזמה והובלה של לימור הרשקוביץ חברת קהילת הבית
קבוצה חדשה בה נוכל לקבל ולהעניק תמיכה, לשאול שאלות ולקבל תשובות, להאזין ולצפות בתכנים מעניינים